Lekker wandelen en fietsen zo vanaf de camping

 

Vanaf de camping zijn  prachtige wandel- en fietstochten te maken in de omgeving, door de mooie natuur met het afwisselende landschap en naar de her en der gelegen dorpjes en stadjes. Dit deel van de Dordogne leent zich bij uitstek voor wandelen en fietsen, of u nu geoefend bent of juist niet, sportief of recreatief.   

  Wandelen

De duur van de wandelingen is naar eigen keuze van een half uur tot een hele dag.

Daarnaast kruisen hier diverse lange wandelroutes elkaar, die u van noord naar zuid of van oost naar west leiden (Grande Randonnée), door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en bij de langere wandelroutes naar de aangrenzende dorpen waar eventueel weer een andere route kan worden opgepakt.  Iedere route is zodanig uitgezet dat men altijd op het beginpunt terug kan komen. De routes zijn vrij te belopen, zonder inschrijving of melding vooraf. Een gedetailleerde kaart van de routes is verkrijgbaar bij de receptie. Wandelschoenen lopen comfortabel, maar goede sportschoenen volstaan ook.

 

  Fietsen

Wilt u fietsen dan kan dat ter ontspanning op uw 'doordeweekse' fiets, maar ook voor de sport, zowel het wielrennen als MTB-fietsen / mountainbiken.  Voor het wielrennen en het recreatieve fietsen zijn er talloze goed berijdbare weggetjes die 

het landschap doorkruisen en waar u zich de enige gebruiker waant. U fietst door bossen, open velden, over heuvels en door dalen en naar de aangrenzende dorpen. Voor de toerfiets raden we u minimaal 7 versnellingen aan.

De ATB-mogelijkheden ( VTT in het Frans), zijn in de omgeving aangegeven en bewegwijzerd. Op smalle paadjes kruist u de heuvels, de bossen en de landerijen. Die routes zijn ook opgenomen op een gedetailleerde kaart die verkrijgbaar is bij de receptie.

De duur van de fietstochten is naar eigen keuze van een half uur tot een hele dag.

 

 

 

 

terug

Camping 3 étoiles ***

Plan

Comment y arriver

 

Contact

Domaine de Corneuil

Saint Sulpice de Mareuil
24340 Mareuil en Périgord

Tél. 33 (0) 553 607 948

 

E-mail : camping@corneuil.com


Site Web : www.corneuil.com

RCS Périgueux : 539 846 477

GPS : N 45,47476 - E 00,53590

 

Vue du domaine avec Google Earth