Activiteiten


  

                                           

 

 

op de camping .....       

Corneuil biedt allerlei mogelijkheden om het naar uw zin te hebben. Of u nu kiest voor gezelligheid in sociale contacten, voor een meer op uzelf gerichte tijdspassering of voor een weg daartussenin, op Corneuil kan het allemaal. Er zijn staanplaatsen op het familieveld, maar ook in alle rust. U kunt een boek lezen in de rust en de lommer bij de tent of caravan, of een verfrissende duik nemen in het zwembad of genieten van een drankje op één van de terrassen. Tafeltennissen, jeu de boule, een balletje trappen of badmintonnen, of een bordspelletje spelen, de mogelijkheden zijn er. Voor hen die van het koken gevrijwaard willen zijn en toch culinair willen genieten is ons gewaardeerde restaurant een aanrader. Binnen of op één van de terassen kunt u op 5 avonden per week een met zorg bereid diner gebruiken. Op de andere 2 avonden zijn er afhaalmogelijkheden (maaltijden en/of snacks).

Met uw kinderen kunt u zelf van alles ondernemen, of hen veilig hun gang laten gaan, bijvoorbeeld in het kinderbos. Natuurlijk kunnen ze deelnemen aan de van maandag t/m donderdag geboden jeugdactiviteiten. Zie daarvoor onder het kopje hieronder. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ..... en buiten de camping

Maar ook buiten de camping is er veel te beleven. Als u sportief bent kunt u zich hier met alle mogelijke activiteiten uitleven. In de rechter kolom zijn er een paar weergegeven. Maar ook de uitstapjes zijn onder handbereik. Onder de knop -omgeving- is het een en ander weergegeven en via de links op die pagina treft u veel toeristische informatie. Overigens ligt in onze Salle Commune een uitstapjes-boek en veel foldermateriaal. 

 

 Jeugdactiviteiten

Tijdens het hoogseizoen, van maandag t/m donderdag organiseren we leuke activiteiten voor jeugd van 5 t/m 11 jaar. Er wordt geknutseld, gespeeld en spelletjes gespeeld, onder leiding van een nederlandstalig animatieteam. Voor deelname daaraan (10.30u. – 13.00u.) vragen we een kleine bijdrage van €2,00.

Op donderdagavond wordt voor hen een klein feestje gebouwd, het is de thema-avond. Een feest voor jong ..... want de kinderen kunnen (onder begeleiding van de animatrices of animateurs) met z'n allen pannenkoeken eten bij het kampvuur! ..... en voor oud ...... want de ouders en andere volwassen gasten kunnen gezamenlijk aan de lange tafels op het zijterras genieten van een 3 gangenmenu. Een heeeeel gewaardeerd festijn.

 

 

 

 

Activiteiten voor jong en ouder:

 • verhuur van mountainbikes
 • jeu de boules, de baan ligt naast het resto
 • tafeltennis, de tafel staat naast het resto
 • paardrijden, bij het kasteel aan de overkant. U moet wel vooraf bespreken

 • tennis, in Mareuil zijn banen, waarvoor u de sleutel bij de ‘tabac’ in Mareuil kunt halen
 • kanovaren op de Dronne, vanuit Lisle, Bourdeille, Grenier, Brantôme of Verneuil, alle op ca. 15 km. vanaf Corneuil

 • waterrecreatie, zwemmen, achter Nontron ligt bij het plaatsje St Estephe (ca. 20 automin.) een meer, waar alle mogelijke waterrecreatie mogelijk is

 • uitgezette ATB-routes, gewoon zelf of georganiseerd  http://www.dordognecyclehire.com/index.html   

 

 • Accrobranche park 13km
 • wandelen op de vele wandelpaadjes direct vanaf de camping, van een half uur tot een dag of zelfs meer, aaneengesloten aangegeven routes, wandelkaart is beschikbaar, zie wandelen
 • fietsen met gewone fiets (min. 3 maar beter 7 versnellingen) over de rustige landweggetjes door het prachtige, glooiende landschap, waar akkers, bossen en bosranden elkaar afwisselen, zie fietsen
 • golfen, er zijn verspreid binnen 50 minuten rijden 4 golfbanen. Op de 18 holes Golf de la Prèze bij Ecuras (ri. Montbron) geldt een kleine korting voor onze gasten (vraag ons eerst om een fiche)
 • Kijk op www.golfdelapreze.com
 • Rotsklimmen bij Paussac en St. Vivien (20 min.)
 • ultra light vliegen, basis bij Brantôme. Vluchten als bijzitter bij piloot.